Giftige chroom-6 verf op trams

De afgelopen week is chroom-6 houdende verf op diverse trams aangetroffen. Het is aangetroffen bij verschillende vervoersbedrijven in o.a. Amsterdam en Den Haag. Dit heeft geleid tot diverse berichten in de media. Zie bijvoorbeeld het volgende nieuwsbericht van 5 september 2019: https://nos.nl/artikel/2300354-chroom-6-gevonden-in-verf-van-trams-in-den-haag.html.

Op zich hoeft deze ‘giftige verf’ geen problemen op te leveren voor mens en milieu, mits er onder veilige condities gewerkt wordt. Eventuele paniek is dus onnodig: zolang deze chroom-6 houdende verflagen in tact blijven, of veilig bewerkt worden, is er niets aan de hand. Wij zijn van mening dat er vooral gekeken moet worden naar de feiten: zijn mensen daadwerkelijk blootgesteld, hoe wordt nu gewerkt aan dergelijke coatingsystemen en liggen er kansen om de toegepaste werkmethoden te verbeteren?

Heeft u zelf een dergelijk vraagstuk en zoekt u een partner om u te ondersteunen in dit proces? Neem dan contact met ons op!